Konu
:
Su Hamuru
Yalnız Mesajı Göster
Su Hamuru
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su Hamuru
SU HAMURU
Malzemeler ;
110 gr Un
75 gr Margarin ya da Tereyağ
¾ su bardağı Su
1 yemek kaşığı Toz Şeker
3-4 Yumurta
½ tatlı kaşığı Tuz
Hazırlanışı;
Bir tencereye Tereyağ konulup eritin
Sonra bu yağa, su (yarısı su, yarısı süt olarak kullanırsanız hamur daha lezzetli olur), tozşeker, tuz katıp bunları sadece 1 taşım kaynatın
Karışıma, karıştıra karıştıra un katıp ve hamur haline getirin
Sonra bu hamuru 6 dakika kadar orta ısıdaki ateşte karıştırarak pişirin
Hamur irmik helvası gibi dağılmaya yüz tutar hale gelince ateşten indirin
İçine hemen 3-4 yumurtayı kırın
Her yumurtayı karıştırarak hamura yedirin
Unun durumuna göre yumurta miktarı değişir
Eğer yumurtayı karıştırdıktan sonra parmağınızla hamura dokunduğunuzda parmağınıza yapışmıyorsa, tekrar yumurta kırabilirsiniz
Eğer hamur parmağınıza yapışıyorsa başka yumurta kırmayın
Böyle hazırlanan hamur sıkma torbası ile tepsiye sıkılır
Kızgın fırında 30 dakika pişirilir
Fırından alındıktan 10 dakika sonra hamurlar kırılmadan bıçakla altından oynatılarak tepsiden çıkarılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul