Yalnız Mesajı Göster

Mısırunu Helvası (Giresun)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırunu Helvası (Giresun)



2 su bardağı fırınlanmış mısır unu

125 gr tereyağı

1 su bardağı çekilmiş fındık


Şerbet için:

2 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su


1 Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın

2 Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun Tereyağını eritip mısır ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin

3 Helvayı yuvarlak bir kalıba alın Servis tabağına ters çevirerek çıkarın Üzerine çekilmiş fındık serpin Çevresini fındıklarla süsleyip ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla