Konu
:
Elmalı Lokum
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Lokum
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Lokum
Elmalı Lokum
Malzemeler :
3 su b
un
4 çorba k
tereyağı
5 çorba k
pudra şekeri
1 çorba k
yoğurt
1 p
kabatma tozu
İç harcı için:
2 elma
1 avuç ceviz
3 çorba k
toz şeker
Üzeri için:
pudra şekeri
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına pudra şekeri, un, yoğurt ve kabartma tozunu alarak hamuru yoğurun
Diğer tarafta elmaları rendeleyerek tavaya sotelemeye alın
Üzerine ceviz, tarçın ve şeker ilave ederek sotelemeye devam edin
İç harç pişince hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın
İçine harçtan koyarak kapatın
Kapatılan yerler alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin
170 derecelik fırında pişirin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul