Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Milföy Baklavası Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Milföy Baklavası Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir



Fındıklı Milföy Baklavası




Malzemeler

* 20 adet milföy hamuru
* 5 yemek kaşığı fındık
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)

Şerbeti İçin

* 2 su bardağı su
* 2,5 su bardağı şeker
* 1/2 limon

Yapılışı

1 Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın
Dsc00546
2 Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 - 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin
3 Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın
4 Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün (Bende ve bazı arkadaşlarda pek bir problem olmasa da, sıcak döküldüğü zaman tatlıların hamurlaştığına dair 2 - 3 mail aldım Sanırım soğuk olduğu zaman dökülmesi daha iyi olacaktır) Soğuyunca servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla