Konu
:
Kaymaklı Ayva Tatlısı Resimli, Yapılışı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Ayva Tatlısı Resimli, Yapılışı Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Ayva Tatlısı Resimli, Yapılışı Tarifi
MALZEMELER:
4 adet ayva
1 kg şeker
Yarım limonun suyu
3 elma rendesi
tarçın, birkaç adet karanfil
kırmızı gıda boyası
yeterince su
kaymak
süslemek içim : Antep fıstığı (toz)
YAPILIŞI:
Ayvaların kabukları soyulur
İkiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır
Ayvaların üzerini geçecek kadar su eklenir
Renk vermesi için ayva çekirdekleri, biraz kırmızı gıda boyası, şeker, limon suyu, birkaç tane de karanfil eklenir
Ayvalar yumuşayana kadar haşlanır
Elmalar rendelenir ve zeytinyağında (hafif ateşte) sotelenir
Şeker, karanfil, tarçın ile birlikte (birkaç dakika daha) sotelemeye devam edilir
Ayvalar tepsiye dizilir
Oyuk kısımlarına elmalı harç doldurulur
Kaynama suyu ve biraz şeker ayvaların üzerine dökülür
150 derecede 20-30 dakika fırınlanır
Fırından çıkarılıp soğutulduktan sonra, kaymak ve toz antep fıstık ile servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul