Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Ayva Tatlısı Resimli, Yapılışı Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Ayva Tatlısı Resimli, Yapılışı Tarifi





MALZEMELER:


4 adet ayva

1 kg şeker

Yarım limonun suyu

3 elma rendesi

tarçın, birkaç adet karanfil

kırmızı gıda boyası

yeterince su

kaymak

süslemek içim : Antep fıstığı (toz)

YAPILIŞI:

Ayvaların kabukları soyulur İkiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır Ayvaların üzerini geçecek kadar su eklenir Renk vermesi için ayva çekirdekleri, biraz kırmızı gıda boyası, şeker, limon suyu, birkaç tane de karanfil eklenir Ayvalar yumuşayana kadar haşlanır

Elmalar rendelenir ve zeytinyağında (hafif ateşte) sotelenir Şeker, karanfil, tarçın ile birlikte (birkaç dakika daha) sotelemeye devam edilir

Ayvalar tepsiye dizilir Oyuk kısımlarına elmalı harç doldurulur Kaynama suyu ve biraz şeker ayvaların üzerine dökülür 150 derecede 20-30 dakika fırınlanır

Fırından çıkarılıp soğutulduktan sonra, kaymak ve toz antep fıstık ile servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla