Yalnız Mesajı Göster

Kadayıf Kasesinde Dondurma

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıf Kasesinde Dondurma



Kadayıf Kasesinde Dondurma

Malzemeler :
250 gr kadayıf
50 gr tereyağı
dondurma

Şerbeti için:

reçel
su
tozşeker

Hazırlanışı :
Kadayıfları karıştırma kabına alın Üzerine sıvıyağı ekleyerek kadayıfı didikleyerek açın Daha sonra biraz koparıp genişçe bir kâseye kenarlarından sarkacak şekilde alın İyice bastırarak kase şeklini almasını sağlayın Bütün kadayıf için aynı işlemi uygulayın Ortalama 5 kase çıkacaktır (Dilerseniz küçük kaselerle daha çok porsiyon elde edebilirsiniz) Hazırladığınız kadayıfları bir tepsiye alarak 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin

Kadayıflar nar gibi kızarınca ilk sıcaklığı çıkması için pişirdiğiniz kaseden ayırarak bir kenara alın Bu sırada şerebetini hazırlayın Bunun için reçel, su ve toz şekeri iyice karıştırın İlk sıcaklığı çıkmış olan kadayıfların üzerine gezdirin Kadayıflar iyice soğuyunca kadayıf kaselerinin içine dondurma koyarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla