Konu
:
Kadayıf Kasesinde Dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıf Kasesinde Dondurma
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıf Kasesinde Dondurma
Kadayıf Kasesinde Dondurma
Malzemeler :
250 gr kadayıf
50 gr tereyağı
dondurma
Şerbeti için:
reçel
su
tozşeker
Hazırlanışı :
Kadayıfları karıştırma kabına alın
Üzerine sıvıyağı ekleyerek kadayıfı didikleyerek açın
Daha sonra biraz koparıp genişçe bir kâseye kenarlarından sarkacak şekilde alın
İyice bastırarak kase şeklini almasını sağlayın
Bütün kadayıf için aynı işlemi uygulayın
Ortalama 5 kase çıkacaktır
(Dilerseniz küçük kaselerle daha çok porsiyon elde edebilirsiniz)
Hazırladığınız kadayıfları bir tepsiye alarak 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Kadayıflar nar gibi kızarınca ilk sıcaklığı çıkması için pişirdiğiniz kaseden ayırarak bir kenara alın
Bu sırada şerebetini hazırlayın
Bunun için reçel, su ve toz şekeri iyice karıştırın
İlk sıcaklığı çıkmış olan kadayıfların üzerine gezdirin
Kadayıflar iyice soğuyunca kadayıf kaselerinin içine dondurma koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul