Konu
:
Krem Şanti
Yalnız Mesajı Göster
Krem Şanti
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Şanti
Krem şanti
Malzeme :
4 yumurta,
1 fiske tuz, (2 parmağın arası kadar),
1 su bardağı şeker
Yapılışı:
1- 4 yumurta akını yumurta tenceresine veya bakır bir tencereye sarısının zarını patlatmadan sadece akı kırınız (Aka çok az san karışmış da olsa çok iyi bir şekilde kabarmaz
Bunun için dikkatle akları ayırınız)
2- Yumurta aklarına 1 fiske tuz koyup yumurta çarpacağı veya çatalla 5-10 dakika çarparak telden akan aklar bozulmadan kalıyorsa yumurta kar haline gelmiş demektir
3- Şeker üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyup ağdalaşıncaya kadar kaynatınız
Şekerin ağdaşdığını şöyle anlıyabilirsiniz
Soğuk suya bir iki damla şeker damlatınızı, damlayan şekerler suda lokum kıvamını alıyorsa şekerin kıvamı olmuştur
4- Ağdalaşan şekeri kar haline gelmiş yumurta aklarına birden koyup süratle bir veya iki defa karıştırınız
(Fazla karıştırmayın ak sulanır, şeker ve yumurta birbirini tutmaz)
5- Karışım hafif soğuyunca bir torbaya koyup istediğiniz yere sıkarak kullanınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul