Konu
:
Kremalı Supangle
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Supangle
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Supangle
Kremalı supangle
1 litre süt
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için
2 poşet toz kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
Un, kakao ve toz şekeri orta boy bir tencereye aktarıp üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların yalnızca sarısını ekleyerek çatalla iyice çırpın
Sütü de ilave ettikten sonra, orta ısılı ateşin üzerine oturtup tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın
Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp hafifçe ılınması için bir kenarda bekletin
Diğer taraftan, yumurtaların aklarını derin bir kaba aktanp 5-6 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpın
Çırpılmış yumurta aklarını hafifçe ılınmış olan muhallebinin üzerine ekleyip iyice özleşene kadar karıştırın
Karışımı, kaselere ya da kup bardaklara paylaştırın
Kremşanti ve soğuk sütü de başka bir kapta katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpıp krema sıkacağı yardımıyla süpanglelerin üzerini süsleyerek buzdolabında bekletin
Soğuyunca servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul