Konu
:
Ev Baklavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ev Baklavası Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Baklavası Tarifi
Ev Baklavası
1 kg
un
1 çay kaşığı tuz
3 adet
yumurta
250 gr tereyağı
250 gr nişasta
250 gr antepfıstığı/
ceviz
ŞERBETİ
1 kg
şeker
3 su bardağı su
1/2
limon
suyu
Öncelikle un, bir fiske tuz,
yumurta
ve suyla bir hamur yoğuralım
Üzerini kapatarak yarım saat dinlendirelim
Hazırladığımız hamurdan otuz küçük beze yapın
Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açıp, yağladığımız tepsiye yayalım
On beş tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş fıstığı serpelim
Kalan on beş yufkayı da tek tek açıp, tepsiye yayalım
Sonra
bakla
va
şeklinde
keselim
Tereyağını eritip,
bakla
vanın üzerinde gezdirelim
Fırında ağır ağır üzeri kızarana kadar pişirelim
Bir tencereye şekerle suyu koyup, 15
dakika
kısık ateşte kaynatalım
Limon suyu ile kestirdikten sonra, ateşten indirip soğumaya bırakın
Fırından çıkardığımız
bakla
vanın üzerine soğuk şerbeti döküp, en az dört saat dinlendirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul