08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kemalpaşalı Muhallebi Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Kemalpaşalı Muhallebi Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir

Malzemeler;
Yarım paket kemalpaşa,
Kemalpaşayı pişirmek için;
2 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Muhallebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
1 paket vanilya
Üzerine;
Tarçın,
1 paket Dr Oetker çikolatalı sos,
2 su bardağı süt,
Hindistan cevizi
Yapılışı;
Kemalpaşanın şerbet malzemelerini dibi geniş bir tencerede kaynatın
Kaynayınca içine kemalpaşaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin
Şerbetinin içinde soğuttuktan sonra kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarın
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin
Toz şekeri, rendenin en ice tarafı ile rendelediğiniz limon kabuklarını ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın
Topaklanma olursa blender ile çırpın
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun
Kupların yada kaselerin içine 1 adet kemalpaşa yerleştirip, üzerine tarçın serpin
1 kepçe muhallebi yerleştirip, en üstünede tekrar 1 adet kemalpaşa yerleştirin
Kemalpaşanın üzerine tarçın serpip, 2 bardak süt ile pişirdiğiniz çikolatalı sostan 1-2 kaşık dökün
Hindistan cevizi ile süsleyerek soğuk servis yapın
"Afiyet Olsun"
|
|
|