Konu
:
Kaplama Armut Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaplama Armut Tatlısı Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaplama Armut Tatlısı Tarifi
Kaplama Armut Tatlısı Tarifi
4 adet orta boy
armut
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 adet
yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı
kakao
Üzeri için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Armutlar hafif haşlanır, yağlanmış cam fırın kabına dizilir
Diğer malzemeler bir karıştırma kabına konur, mikserle bütünleşene kadar çırpılır ve
armut
ları kaplayacak şekilde üzerine dökülür
Tatlı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat kadar pişirilir
Bu arada su ve şeker kaynatılır
Armutlu Tatlı fırından çıkınca üzerine
soğuk
şerbet dökülür
1 saat sonra servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul