Konu
:
Sakızlı Ayva Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Ayva Tatlısı Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Ayva Tatlısı Tarifi
İçindekiler
2 adet ekmek
ayva
sı
2-3 parça sakız
2 çay bardağı toz şeker
kaymak
Ayvaları soyup keserek ortadan ikiye ayırın
Çekirdek yuvalarını oyup çıkarın ve çekirdekle kabukların bir kısmını saklayın
Ayırdığınız kabuk ve çekirdekleri
ayva
larla beraber üstleri kapalı şekilde bir gece boyunca bekletin
Beklettikten sonra
ayva
ları çekirdek ve kabuklarıyla beraber Clipso’ya yerleştirin
Sakızı bir havanda dövün ve toz şeker ilave edip
ayva
ların göbeklerine
koyun
Clipso’ya Vitesse Su Isıtıcı’dan 2 çay bardağı sıcak su ekleyip 1
derecede pim çıktıktan sonra 10
dakika
pişirin
Ayvalar pişince Mini Fırının tepsisine koyup tenceredeki suyu üzerlerine dökün ve fırını çalıştırın
Ayvaların üstü iyice kızarınca fırından alın, soğuduktan sonra
kaymak
ile beraber servis yapın
Not: Ayvalar çekirdekleri ile birlikte kaynatılınca daha
güzel
bir renk alırlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul