Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Ayva Tatlısı Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Ayva Tatlısı Tarifi



İçindekiler
2 adet ekmek ayva
2-3 parça sakız
2 çay bardağı toz şeker
kaymak

Ayvaları soyup keserek ortadan ikiye ayırın Çekirdek yuvalarını oyup çıkarın ve çekirdekle kabukların bir kısmını saklayın Ayırdığınız kabuk ve çekirdekleri ayvalarla beraber üstleri kapalı şekilde bir gece boyunca bekletin Beklettikten sonra ayvaları çekirdek ve kabuklarıyla beraber Clipso’ya yerleştirin Sakızı bir havanda dövün ve toz şeker ilave edip ayvaların göbeklerine koyun Clipso’ya Vitesse Su Isıtıcı’dan 2 çay bardağı sıcak su ekleyip 1 derecede pim çıktıktan sonra 10 dakika pişirin Ayvalar pişince Mini Fırının tepsisine koyup tenceredeki suyu üzerlerine dökün ve fırını çalıştırın Ayvaların üstü iyice kızarınca fırından alın, soğuduktan sonra kaymak ile beraber servis yapın

Not: Ayvalar çekirdekleri ile birlikte kaynatılınca daha güzel bir renk alırlar

Alıntı Yaparak Cevapla