Konu
:
Kayısılı Krem Karamel Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Krem Karamel Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Krem Karamel Tarifi
Kayısılı Krem Karamel
3 su bardağı
süt
1 paket vanilya
3 adet
yumurta
sarısı
2 adet
yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 fiske tuz
6 adet
kayısı
Karamel için:
1 su bardağı şeker
Önce karamel hazırlanır
Çelik bir tavaya şeker konur, kısık ateşe yerleştirilir
Fazla karıştırmadan erimesi sağlanır
Karamel 6 adet fırın kasesine paylaştırılır
Çok ince kıyılmış kuru
kayısı
karamellerin üzerine serperek konur
Daha sonra şeker,
yumurta
sarıları ve
yumurta
lar çırpıcıyla iyice çırpılır
Üzerine
süt
, tuz ve vanilya eklenir
Karışım
kayısı
lı, karemelli keselere paylaştırılır
Kaseler bir tepsiye konur
Tepsiye 1 parmak
su
konur
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir
Buzdolabında bir gece bir gece bekletildikten sonra tatlı tabağına ters çevrilerek ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul