Konu
:
Fındık Revanisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fındık Revanisi Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındık Revanisi Tarifi
12 kişilik
4 adet
yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı irmik
2 su bardağı toz
fındık
4 kahve fincanı
yoğurt
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 adet
limon
un suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
Süslemek için:
Kıyılmış
fındık
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım
limon
un suyu
1 çay kaşığı vanilya
Yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın
Un, irmik,
fındık
,
yoğurt
, yağ,
limon
un suyu, kabuğu ve kabartma tozunu ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın
Yağlanmış tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin ve soğutun
Şerbet için şeker ve suyu kaynatın
İnmesine yakın
limon
suyu ve vanilyayı ekleyin
Sıcak şerbeti soğumuş tatlının üzerine gezdirin
Kıyılmış
fındık
la süsleyin
4 saat beklettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul