Yalnız Mesajı Göster

Krem Şantili Bademli Tatlı Tarifi - Krem Şantili Bademli Tatlı Yapışışı, Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Şantili Bademli Tatlı Tarifi - Krem Şantili Bademli Tatlı Yapışışı, Tarifi Nedir



Krem Şantili Bademli Tatlı Tarifi - Krem Şantili Bademli Tatlı Yapışışı, Tarifi Nedir


MALZEMELER:

* 4 tane yumurta
* 4 türk kahvesi fincanı çok ince çekilmiş badem
* 1 türk kahvesi fincanı un
* 1 türk kahvesi fincanı toz şeker
* 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Çok az limon kabuğu rendesi
* bir tutam tuz

Şerbeti İçin:

* 1,5 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI:

1 Önce şerbet hazırlayın Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynatın, kaynama başladıktan sonra 5-6 dakika hafif kısık ateşte kaynatmaya devam edin Limon suyunu katıp ocaktan alın
2 Badem tozunu, unu, kabartma tozunu bir tabağa alın ve karıştırın, kenara alın
3 Yumurtaların akları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara alın Dikkat edin yumurta aklarına bir fiske dahi sarısı bulaşmasın
4 Yumurta aklarını bir tutam tuzla iyice kar haline gelip katılaşana kadar çırpın
5 Yumurta sarılarına şekeri katın ve en az 5 dakika mikserle çırpın
6 Vanilya ve yağı ekleyip tekrar çırpın
7 Unlu karışımı da katıp tekrar çırpın
8 Yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla ya da spatulayla akları söndürmeden yavaş yavaş karıştırın
9 Yağladığınız orta boy tepsiye karışımı dökün, 175 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin
10 Pişen keki ılıması için bekletin, dilimleyin, ılık keke ılık şerbeti döküp 4-5 saat dinlendirin
11 Üzerini krem şanti ile süsleyerek servis edin

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla