Yalnız Mesajı Göster

Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi, Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi, Yapılışı



Kuru Meyveli Irmik Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir


Malzemeler:
15 su bardağı irmik
75gr tereyağı (margarinde olabilir)
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
½ su bardağı kuru üzüm
1 su bardağından iki parmak eksik irice parçalanmış ceviz içi (fındıkta olabilir)
5 su bardağı süt
Üzeri için:
Kuru incir
Kuru kayısı
Kuru üzüm
tarçın

Yapılışı:
Teflon tencerede yağı erittim üzerine irmikleri ilave ettim ve rengi dönmeye başlayınca ceviz içlerini ekledimİrmikler pembeleşinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştararak kavurdumToz şeker ve kuru üzümleri ekledimŞeker eriyene kadar karıştırarak kavurmaya devam ettimŞeker eridiğinde sütü ilave ettimBu aşamada dikkat etmek gerekiyorBir yandan karıştırmak gerektiği için,elinize dikkate etmelisiniz sıçrayabiliyorKarıştırarak sütü çekmesine yardımcı oldumSütü çekince ocağı kapattım
Kupların her birinn dibine 1 adet kuru kayısı,1 adet kuru incir ve 1 çorba kaşığı kuru üzüm yerleştirdimÜzerlerine tatlıyı paylaştırdım
Tatlının üzerine dibinde yaptığım işlem tekrarladımOda ısında soğumaya bıraktımSoğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirdimServis yaptım
Afiet olsun,

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla