Yalnız Mesajı Göster

Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı



Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı




Etkinliğe yetiştiremediğimiz bir tatlıyı da yapmış olduk Bu tatlı bizde "Eşbabiye" olarak biliniyor Google'da aratınca kuru kayısı olarak çıktı fakat Doğu Anadolu'da Diyarbakır, Çemişkezek kültürünü anlatan sayfalarda bulabilirsiniz Yalnız Malatya'da erik kurusuna deniyormuş Google'ın yalancısıyım

Malzemeler;


500 gr kuru kayısı

350 gr toz şeker

200 gr tereyağ

1 su bardağı su

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Hazırlanışı;[*]Kayısılar seçilir, bir kaç kere yıkanır[*]Bir tencereye kayısılar, su, şeker ve tereyağ konulur[*]Kayısılar ezilmeden arada karıştırarak pişirilirSuyunu çekince ateşten alınır[*]Dövülmüş cevizle süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla