Konu
:
Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı
Eşbabiye Kuru Kayısı Tatlısı
Etkinliğe yetiştiremediğimiz bir tatlıyı da yapmış olduk
Bu tatlı bizde "Eşbabiye" olarak biliniyor
Google'da aratınca kuru kayısı olarak çıktı fakat Doğu Anadolu'da Diyarbakır, Çemişkezek kültürünü anlatan sayfalarda bulabilirsiniz
Yalnız Malatya'da erik kurusuna deniyormuş
Google'ın yalancısıyım
Malzemeler;
500 gr
kuru kayısı
350 gr
toz şeker
200 gr
tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Hazırlanışı;
[*]Kayısılar seçilir, bir kaç kere yıkanır
[*]Bir tencereye kayısılar, su, şeker ve tereyağ konulur
[*]Kayısılar ezilmeden arada karıştırarak pişirilir
Suyunu çekince ateşten alınır
[*]Dövülmüş cevizle süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul