Konu
:
Kayisi Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kayisi Reçeli
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayisi Reçeli
Malzemeler
3 su bardagi su
1
5 kg toz seker
650 gr kuru kayisi
2 çorba kasigi limon suyu
Yapilisi
Kuru kayisilari oniki su bardagi ilik suyla islatin ve sismeleri için bir gün suda bekletin
Diger bir tencereye üç su bardagi su ile toz seker koyun ve orta atese yerlestirin
Karistirarak sekeri eritin ve kaynamaya birakin
Surup koyulasmaya basladiginda, kayisilarin suyunu süzüp tencerenin içine atin ve surup tekrar koyu kivamini buluncaya dek kaynatin
Reçel kivamini buldugunda, iki çorba kasigi limon suyunu katip, biraz karistirin
Bir tasim kaynattiktan sonra tencereyi atesten alip, sogumaya birakin
Sonra kuru cam kavanozlara bosaltin, sogudugunda kavanozlarin kapaklarini kapatip, serin bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul