Konu
:
Bohça Baklavası - Bohça Baklavası Yapılış Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bohça Baklavası - Bohça Baklavası Yapılış Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bohça Baklavası - Bohça Baklavası Yapılış Tarifi
10 dakika sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın
[*]
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (poğaça hamuru kıvamında)
Üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar 10-15 dakika dinlendirin
[*]
Hamuru önce üçe bölün
Ardından her birini ceviz büyüklüğünde 15 parçaya ayırıp yuvarlak şekil verin
[*]
İlk 15 partinin her birini merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta serpin ve üst üste dizin (en üste serpmeyin)
İkinci ve üçüncü grubu da aynı şekilde yapın
[*]
İlk yaptığınız partiden başlayıp merdaneyle yaklaşık 35-40 cm çapında daire şeklinde açın
Bunu büyük karelere bölüp ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz koyup fotoğraftaki gibi bohça şekli verin (uçlarını iyice yapıştırmaya gayret edin)
[*]
Diğer grupları da aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 3-4 saat (veya 1 gün) buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak bekletin
[*]
Pişireceğiniz zaman 250 gr tereyağını yakmadan iyice kızdırın
Her baklavanın üzerine değecek şekilde tereyağını dökün
[*]
180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
[*]
Fırından çıktıktan sonra hafif ılınınca soğuk şerbeti dökün
[/list]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul