Yalnız Mesajı Göster

Bohça Baklavası - Bohça Baklavası Yapılış Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bohça Baklavası - Bohça Baklavası Yapılış Tarifi



10 dakika sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın [*]Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (poğaça hamuru kıvamında) Üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar 10-15 dakika dinlendirin [*]Hamuru önce üçe bölün Ardından her birini ceviz büyüklüğünde 15 parçaya ayırıp yuvarlak şekil verin [*]İlk 15 partinin her birini merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta serpin ve üst üste dizin (en üste serpmeyin) İkinci ve üçüncü grubu da aynı şekilde yapın [*]İlk yaptığınız partiden başlayıp merdaneyle yaklaşık 35-40 cm çapında daire şeklinde açın Bunu büyük karelere bölüp ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz koyup fotoğraftaki gibi bohça şekli verin (uçlarını iyice yapıştırmaya gayret edin) [*]Diğer grupları da aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 3-4 saat (veya 1 gün) buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak bekletin [*]Pişireceğiniz zaman 250 gr tereyağını yakmadan iyice kızdırın Her baklavanın üzerine değecek şekilde tereyağını dökün [*]180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin [*]Fırından çıktıktan sonra hafif ılınınca soğuk şerbeti dökün[/list]
Alıntı Yaparak Cevapla