Konu
:
Cevizli Tatlı - Cevizli Tatlı Yapılış Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Tatlı - Cevizli Tatlı Yapılış Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Tatlı - Cevizli Tatlı Yapılış Tarifi
Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın
[*]
Unu hamur yoğurma kabına alın
Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun
Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin
[*]
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın
Ortasına ceviz içi yerleştirin
İki ucunu üst üste kapatın
(İyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor
)
[*]
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 C fırında iyice kızarana kadar pişirin
(Nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor
)
[*]
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Üzerlerine ceviz serperek servis yapın
[/list]
1 yemek kaşığı limon suyu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul