Konu
:
Gül Kadayıf Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Gül Kadayıf Tatlısı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Kadayıf Tatlısı
Malzemeler
- 200 gr margarin
- 2 adet yufka
- 250 gr tel kadayıf
- 150 gr iri dövülmüş ceviz
- tarçın
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/4 limon
- süslemek için antep fıstığı
Hazırlanışı:
İlk yufkayı düz bir zemine serin
Eritilmiş margarinin yarısını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün
Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayıp, üzerine tarçın serpin
İri dövülmüş cevizin yarısını da kadayıfın üzerine yayıp, yufkayı sıkıca rulo halinde sarın
Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edin
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizip, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kıtırlaşıp üstü kızarana kadar pişirin
Bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatın ve soğumaya bırakın
Kadayıf sarmaları fırından çıkarıp ılıyınca ılık şerbeti sarmaların üzerine dökün
Tatlılar şerbeti emdikten sonra servis tabağına alıp, üzerine dövülmüş antep fıstıklarını serpiştirerek servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul