Yalnız Mesajı Göster

Samsa Tatlısı Resimli Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Tatlısı Resimli Tarifi







Malzemeleri


10 adet milföy

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 adet yumurta akı

2 adet yumurta sarısı

4 yemek kaşığı pudra şekeri


Şerbeti için


2,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yarım limonun suyu


Yapılışı

10 adet milföy hamurunu üst üste koyup bir merdane yardımı ile 35 x 35 cm ebatlarında açın

Yumurta akı, ceviz içi ve pudra şekerini bir kabın içinde macun kıvamına getirin

Cevizli harcı üçe bölün

Açtığınız milföyleri üçe uzunlamasına kesin

Cevizli harcı ince bir fitil halinde milföylerin ortasına boylamasına koyun

Hamurları içinde cevizlerle birlikte rulo yapın

Ek yerini tam kapatmadan yumurta sarısı sürün ve ruloyu kapatın

Ek yeri alta gelecek şekilde üç hamuru yan yana getirin ve üzerine yumurta sarısı sürün

Milföy rulolarını 2 cm kalınlığında dilimleyin

Bir fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizin

180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin

Şerbeti kaynatın ve sıcak tatlınıza ılık olarak dökün

Soğuk olarak servis yapın

İsteğe bağlı olarak dondurmayla servis edebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla