Konu
:
Samsa Tatlısı Resimli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Samsa Tatlısı Resimli Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Samsa Tatlısı Resimli Tarifi
Malzemeleri
10 adet milföy
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 adet yumurta akı
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı
10 adet milföy hamurunu üst üste koyup bir merdane yardımı ile 35 x 35 cm ebatlarında açın
Yumurta akı, ceviz içi ve pudra şekerini bir kabın içinde macun kıvamına getirin
Cevizli harcı üçe bölün
Açtığınız milföyleri üçe uzunlamasına kesin
Cevizli harcı ince bir fitil halinde milföylerin ortasına boylamasına koyun
Hamurları içinde cevizlerle birlikte rulo yapın
Ek yerini tam kapatmadan yumurta sarısı sürün ve ruloyu kapatın
Ek yeri alta gelecek şekilde üç hamuru yan yana getirin ve üzerine yumurta sarısı sürün
Milföy rulolarını 2 cm kalınlığında dilimleyin
Bir fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizin
180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
Şerbeti kaynatın ve sıcak tatlınıza ılık olarak dökün
Soğuk olarak servis yapın
İsteğe bağlı olarak dondurmayla servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul