Yalnız Mesajı Göster

Fırında Gratine Çilek Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Gratine Çilek Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir



Fırında Gratine Çilek Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir


Malzemeler
250 gr çilek
1 çay bardağı portakal likörü
4 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
2 adet portakal
Krema için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 adet yumurta


Yemeğin Tarifi
Gratine çileğin kremasını hazırlamak için, süt ve şekeri bir kaba koyup kaynatın Un ve yumurtayı bir kapta çırpın Kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave edin Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Soğumaya bırakın

Yumurta akını toz şekerle birlikte beyaz köpük haline gelinceye kadar çırpın Yumurta akını muhallebiye ilave edip hafifçe karıştırın

Portakalları ikiye bölüp içlerini boşaltın Çilekleri yıkayıp süzdükten sonra küçük doğrayın, içi boşaltılmış portakal kabuklarına doldurun

Muhallebiyi krema sıkacağına doldurup, çileklerin üzerine sıkın Çilekli tatlıyı, üstten ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar tutun Ilındıktan sonra servis vapın

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla