Konu
:
Afyon Kaymağı Tarifi - Afyon Kaymağı Yapılışı - Afyon Kaymağı Tarifi Nedir
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Kaymağı Tarifi - Afyon Kaymağı Yapılışı - Afyon Kaymağı Tarifi Nedir
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Kaymağı Tarifi - Afyon Kaymağı Yapılışı - Afyon Kaymağı Tarifi Nedir
Afyon kaymağı
malzemeler
1 su bardagı hindistan cevizi
1 kg süt
1/2 su bardagı un
1/2 su bardagı nişasta
1 su bardagı toz şeker
kremşanti (1 su bardagı süt ile hazırlanmış)
kiraz şekerlemesı
yapılışı
Tencerede süt, un, nişasta ,şeker karıştırılarak pişirilir
Tepsi veya borcama bolca hindistan cevizi serpilir
pişirilen muhallebi biraz ılınınca yavaşca tepsiye dökulur
iki saat kadar buzdolabında beletilir daha sonra üzerine krem şanti sürülür
tepsideki bu tatlı istenilenen en ve boyda kesılerek rulolar yapılır servis kagıdına konur üstü kiraz sekerlemesi ile süslenir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul