Yalnız Mesajı Göster

Afyon Kaymağı Tarifi - Afyon Kaymağı Yapılışı - Afyon Kaymağı Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Kaymağı Tarifi - Afyon Kaymağı Yapılışı - Afyon Kaymağı Tarifi Nedir



Afyon kaymağı




malzemeler

1 su bardagı hindistan cevizi
1 kg süt
1/2 su bardagı un
1/2 su bardagı nişasta
1 su bardagı toz şeker
kremşanti (1 su bardagı süt ile hazırlanmış)
kiraz şekerlemesı

yapılışı

Tencerede süt, un, nişasta ,şeker karıştırılarak pişirilirTepsi veya borcama bolca hindistan cevizi serpilirpişirilen muhallebi biraz ılınınca yavaşca tepsiye dökuluriki saat kadar buzdolabında beletilir daha sonra üzerine krem şanti sürülür tepsideki bu tatlı istenilenen en ve boyda kesılerek rulolar yapılır servis kagıdına konur üstü kiraz sekerlemesi ile süslenir
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla