Konu
:
Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Yalnız Mesajı Göster
Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Elma, tatlılarda en çok kullanılan besinlerden biridir
Peki, hiç kızartmasını denediniz mi?
Malzemeler:
500 gr elma
120 gr ( 1 su bardağı) un
2 yumurta sarısı + 1 yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
½ su bardağı süt
1 limon suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
Yapılışı:
1-Unu ve tuzu bir kaseye koyun
Ortasını açarak yumurta ve sıvı yağı koyun
2-Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve bulamaç elde edin
3-Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin
4-Elmaların kabuklarını soyu ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra halkalar halinde kesin
5-Dilimleri bir tabağa dizerek üzerine limon suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün
6-Tavada tereyağını eritin
7-Bir çatalla elma dilimlerini bulamaca batırıp, tavaya koyun
8-Elmalar hafif kahverengini alınca, bir tabağa dizin, üstüne kalan pudra şekerini serpip ılık servis yapın
Afiyet olsun
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul