Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Reçel Resimli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Reçel Resimli Tarifi Yapılışı



Portakallı Reçel - Portakallı Reçel Tarifi





portakal
2,5 kg toz şeker
1 limon

Hazırlanışı
2 kgnet portakalın kabuklarını soyunPortakal kabuklarını küp olarak kesin Portakalları da küp olarak da kesin Tencereye su alınÜzerine portakal kabuklarını ilave edin ve 1 taşım kaynatın ve portakal kabukların acı suyunu çıkartın

Portakal kabuklarını suyunu süzünTekrar tencereye su alın ve portakal kabuklarını ilave edin ve tekrar kaynatın Tekrar suyunu süzdürün Daha sonra tencereye portakal kabuklarını ilave edin

Üzerine küp kesilmiş olan portakalları ilave edin Üzerine 25 kgtoz şeker ilave edin ve reçeli kaynamaya bırakın

Reçeli sürekli kontrol edin ve reçelin ağdasını damla damla olunca üzerine 1 adet limon suyunu sıkın ve tekrar 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın Kavanozlara reçelleri boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla