08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büzgülü Pileli Tatlı Tarifi / Büzgülü Pileli Tatlı Yapılışı / Tatlı Tarifleri
Büzgülü Pileli Tatlı Tarifi / Büzgülü Pileli Tatlı Yapılışı / Tatlı Tarifleri

Malzemeleri
1 yumurta
1 kilogram un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı karbonat
250 gram dövülmüş ceviz
Üzeri İçin
250 gram tereyağı
Şerbeti İçin
5 su bardağı şeker
üç buçuk bardak su
yarım limon suyu
Hazırlanışı
- Unu eleyip ortasını açın Yumurta, zeytinyağı, margarin, karbonat, sirke ilave ettikten sonra, su ve süt karışımı ile yoğurun
- Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde, üzerini örtüp bir saat dinlendirin
- Limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve oklava ile tek tek yufka büyüklüğünde açın
- Üzerine ceviz serpin oklavaya sarın ve hafifçe büzdürdükten sonra, oklavayı çekin
- Tepsinin ortasına yerleştirin Diğer hamurlara da aynı işlem yapın Tepsinin içine bir spiral şeklinde yerleştirin
- Tereyağını tavada kızdırın ve üzerine gezdirin 170 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin
- Tepsi ılık, şerbet sıcak olmalıdır Tepsi soğumaya başladığında üzerine şerbet dökün ve üzerini örtün En az 4 saat beklettikten sonra, istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın
Not : Şekerle, suyu 15 dakika kaynatın ve limon suyu ilave ederek ateşten alın
alıntıdır
|
|
|