Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Kalburabastı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Kalburabastı Tarifi Yapılışı



İrmik Tatlısı - İrmikli Tatlı - İrmikli Kalburabastı Tarifi - Tatlı Tarifi - Kalburabastı Yapılışı - Şerbetli Tatlı





Malzemeler


Yarım paket tereyağı

1 su bardağı irmik

yarım su bardağı un

1 kahve fincanı su


İçi İçin;


Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz ya da badem içi

1 tutam tarçın


Şerbeti İçin;


2 su bardağı toz şeker

2 su su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu



Yapılışı


Öncelikle şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır Oda ısınında yumuşamış tereyağı, un irmik ve su yoğrulur


Hamur yarım saat dinlendirilir, ceviz kadar parçalar alınır, rendenin üzerinde parmak uçlarıyla yuvarlak açılır yeteri kadar iç konur, rulo yaparak kaldırılır


Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derece fırında pembe renkkte pişirilir Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla