Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Ceviz Reçeli - Yeşil Ceviz Reçeli Yapilisi - Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Ceviz Reçeli - Yeşil Ceviz Reçeli Yapilisi - Tarifi



Malzemeler

50 adet yeşil ceviz
50 adet badem
50 adet karanfil
1250 gram şeker
2 adet limonun suyu
1/2 su bardağı limon suyu
1/2 kg sönmemiş kireç

Yapilisi
  • Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun
  • Tam baş kısmından bir kesik yapın
  • Geniş bir kaba alın
  • Üzerini örtecek kadar su ekleyin
  • Suyunu hergün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin
  • Sekizinci gün suyunu dökün
  • Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun
  • Kireci temiz bir tülbente koyup, ağzını sıkıca kapatın Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun
  • Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin ve cevizleri birkaç su yıkayın
  • Genişçe bir tencereye aktarın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin
  • 5 dakika kaynatın
  • Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın
  • Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın
  • Soğuk sudan geçirin
  • Tekrar tencereye aktarın
  • Yaklaşık 45 dakika kaynatın
  • Yeterince yumuşayıp, yumuşamadığını kontrol edin
  • Cevizleri başka bir tencereye aktarın
  • 2 adet limonun suyunu ve üzerini örtecek kadar suyu ekleyin ve 2 saat bekletin
  • Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun
  • Cevizleri tekrar başka bir kaba alın
  • Üzerine şekeri ekleyin
  • Bu şekilde 1 gece bekletin
  • Sabah cevizlerin üzerine bir buçuk su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın
  • Şeker eriyene dek karıştırın
  • Ateşten alıp ve soğumaya bırakın
  • Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin
  • Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın
  • Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun
  • Ilıyınca ağızlarını kapatıp kaldırın

Alıntı Yaparak Cevapla