Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır



Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır




Malzemeleri

3 su bardağı irmik
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 kahve fincanı sıvıyağ

Şerbeti İçin

1 su bardağı sıkma portakal suyu
üç buçuk su bardağı şeker
iki buçuk su bardağı su

Yapılışı:

- İrmik, şeker, yoğurt, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağ bir kapta iyice karıştırılır
- Islatılmış bir fırın tepsisine yayılır (eşit kalınlıkta) 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir ve bu arada şurubu hazırlanır
- Şeker ile su 15 dakika kaynatılır, ateşten alındıktan sonra portakal suyu ilave edilir ve karıştırılır
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şurup dökülür, üzeri kapatılır ve en az 4 saat (veya bir gece) bekletilir
- 10 cm’lik dikdörtgen dilimler halinde kesilerek servis yapılır (arzuya göre üzerine hindistancevizi veya yeşil fıstık konur)

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla