Konu
:
Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır
Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır
Malzemeleri
3 su bardağı irmik
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 kahve fincanı sıvıyağ
Şerbeti İçin
1 su bardağı sıkma portakal suyu
üç buçuk su bardağı şeker
iki buçuk su bardağı su
Yapılışı:
- İrmik, şeker, yoğurt, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağ bir kapta iyice karıştırılır
- Islatılmış bir fırın tepsisine yayılır (eşit kalınlıkta)
180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir ve bu arada şurubu hazırlanır
- Şeker ile su 15 dakika kaynatılır, ateşten alındıktan sonra portakal suyu ilave edilir ve karıştırılır
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şurup dökülür, üzeri kapatılır ve en az 4 saat (veya bir gece) bekletilir
- 10 cm’lik dikdörtgen dilimler halinde kesilerek servis yapılır
(arzuya göre üzerine hindistancevizi veya yeşil fıstık konur)
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul