Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Jöleli Parfe Tarifi - Vişneli Jöleli Parfe Yapılışı, Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Jöleli Parfe Tarifi - Vişneli Jöleli Parfe Yapılışı, Tarifi Nedir



Vişneli Jöleli Parfe


Malzemeler:

* 1 paket Ülker Pötibör bisküvi (arzunuza göre robotta ince ufalanmış ya da küçük parçalanmış) - Sade
* 2 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt
* 2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
* 200 gram (1 kutu) labne peyniri
* 1,5 çay bardağı pudra şekeri
* 1 paket vişneli jöle

Süslemek için

* Taze vişne

Yapılışı:

1 Kalıbınızı streç filmle kaplayın (Parfenizin mükemmel olmasını istiyorsanız streç filmi düzgün bir şekilde yerleştirmelisiniz)
2 Pötibör bisküvileri robottan geçirin
3 Krem şantiyle sütü mikserle yaklaşık 5 dakika, önce orta derecede, daha sonra hızlı derecede iyice koyulaşıncaya kadar çırpın
4 Labne peynirini ve pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin
5 Peynir ve krem şanti birbirine karışıncaya kadar mikserle karıştırın
6 Bisküvileri ve 1,5 bardak vişneyi karışıma ilave edin Bu aşamada mikseri bırakıp tahta kaşıkla karıştırın
7 Vişneli jöleyi paketteki talimata göre hazırlayın
8 Streç film kaplı kalıbınıza jöleyi dökün ve hafif koyulaşıncaya kadar 3-5 dakika dolapta bekletin
9 Kalan vişneleri dağınık bir şekilde üzerine yerleştirin
10 Tekrar buzdolabına koyarak iyice sertleşmesini sağlayın
11 Jöle sertleşince şantili Pötibör karışımını üzerine dökün ve kaşığın tersiyle düzeltin
12 Kalıbınızı buzluğa koyun ve en az 3-4 saat tutun
13 Servisten 1 saat önce parfeyi buzluktan çıkarıp buzdolabının alt katına koyun
14 Üzerini taze vişnelerle süsleyin ve servis yapın

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla