Yalnız Mesajı Göster

Ananaslı Sakızlı Panna Cotta Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir, Malzemeleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Sakızlı Panna Cotta Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir, Malzemeleri



Ananaslı Sakızlı Panna Cotta

Sütü ve jöleyi karıştırın
2 Orta boy bir tencerede orta ateşte, kaynamaya başlayıncaya kadar kremayı şekerle birlikte ısıtın
3 Karışımı ateşten alın Sütlü jöleyi, vanilyayı ve damla sakızını ilave ederek karıştırmaya devam edin Eğer gerekirse tekrar ateşe koyarak homojen bir kıvam alıncaya kadar ısıtmaya ve karıştırmaya devam edin
4 Dikdörtgen ya da kare cam bir kaba altını kaplayacak kadar panna cotta karışımından dökün
5 Sonra sırayla bisküvi, panna cotta, bisküvi koyarak malzemeyi bitirin
6 Dolapta 4-5 saat, tercihan 1 gece bekletin
7 Servisten önce kalıptan çıkarın (bıçağın ucuyla kenarlarını ayırın, gerekirse birkaç saniye sıcak suya batırıp çıkarın) ve üzerini ananasla ya da arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin


alıntıd

Alıntı Yaparak Cevapla