Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı



Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı

Vejetaryan Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı

1 kg bal kabağı
1,5 bardak şeker
1/2 bardak dövülmüş ceviz içi
Bir fiske tuz (isteğe bağlı)

Kabağı küçük parçalara bölün ve soyup 1 cm kalığında şeritler halinde kesin Tencereye koyup şeker ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar şeffaflaşana kadar pişirin (özellikle tencerenin üstünde kalanlar) soğutup, bir spatula ile karıştırmadan servis tabağına alın ve üstlerine dövülmüş ceviz dökün

Not: Kabak parçaları elden geldiğince karıştırılmamalı bu yüzden de derin olmayan bir tencerede pişirilmelidir

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla