Konu
:
Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı
Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı
Vejetaryan Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
1 kg
bal kabağı
1,5 bardak şeker
1/2 bardak dövülmüş ceviz içi
Bir fiske tuz (isteğe bağlı)
Kabağı küçük parçalara bölün ve soyup 1 cm kalığında şeritler halinde kesin
Tencereye koyup şeker ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar şeffaflaşana kadar pişirin (özellikle tencerenin üstünde kalanlar) soğutup, bir spatula ile karıştırmadan servis tabağına alın ve üstlerine dövülmüş ceviz dökün
Not: Kabak parçaları elden geldiğince karıştırılmamalı bu yüzden de derin olmayan bir tencerede pişirilmelidir
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul