Yalnız Mesajı Göster

Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapilisi - Turunç Reçeli Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turunç Reçeli - Turunç Reçeli Yapilisi - Turunç Reçeli Tarifi



Malzemeler

8 adet turunç
1,5 kg şeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu

Yapilisi

Turunçları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun
Kabukların içindeki beyaz bölümleri iyice sıyırın
Kabukları rulo şeklinde kıvırıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizin
Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlayın
Acısı çıkartılan kabukların suyunu süzdükten sonra üzerini şekerle kaplayıp bir gece dinlendirin
Ertesi gün üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın
Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynatın
Kavanozlara doldurup soğumaya bırakın
Kullanacağınız zaman servis için tabaklara alırken iplerini çıkartın

Alıntı Yaparak Cevapla