08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Sos Üzerinde Çikolatalı Mus Tarifi - Yapılışı - Tarifi Nedir
Portakallı Sos Üzerinde Çikolatalı Mus Tarifi - Yapılışı - Tarifi Nedir
Malzemeler:
4 kişilik
100 g bitter çikolata,
50 g sütlü çikolata,
2 yumurta,
175 g krema,
5 portakal
1 yemek kaşığı limon suyu,
50 g şeker,
4 cl portakal suyu,
çikolata rendesi
Tarifi:
Her iki çikolata türünü bir kaba koyarak benmaride eritin ve hafif soğumaya bırakın Yumurtaları benmaride köpürünceye kadar çırpın, eritilmiş çikolatayı ilave edin Kremayı çırpın, soğutulmuş çikolatalı - yumurtalı köpüğe karıştırın, üstünü kapatın ve buz dolabında birkaç saat soğutun
Portakalın birini sıcak su ile yıkayarak kabuğunu soyun, birkaç parça kabuğu ayırın Portakalları sıkın, su miktarı yaklaşık 300 g olmalı
Portakal suyunu, limon suyunu ve şekeri bir tencerenin içine koyun, suyunu çektirin, portakal suyu ilave edin Sosu 4 tabağa bölüştürün Mus'dan kaşıkla parçalar kesin Rendelenmiş çikolata ve portakal kabuğu şeritleri ile dekore edin
alıntı
|
|
|