Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı



Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı

1/2 kg kuru Türk kayısısı
1 bardak su
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 bardak kremşanti veya kaymak

Kayısıları yıkayıp şeker ve limon suyu ile yumuşayana kadar kaynatın
İyice piştiklerinde yarım bardaklık kalın bir şurup kalmalı tencerede
Kayısıları alıp, içlerini kaymak veya iyice çırpılmış kremşanti ile doldurun ve dolaba koyun
İsterseniz kek dilimlerinin üstüne koyarak veya kendi başına öylece servis yapın
Bu tatlı Türk sultanlarının kahvaltıda veya öğün aralarında yedikleri tatlıdır


Vejetaryan Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla