Konu
:
Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı
Vejetaryen Sultan Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Sultan Tatlısı Yapılışı
1/2 kg kuru Türk kayısısı
1 bardak su
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 bardak kremşanti veya kaymak
Kayısıları yıkayıp şeker ve limon suyu ile yumuşayana kadar kaynatın
İyice piştiklerinde yarım bardaklık kalın bir şurup kalmalı tencerede
Kayısıları alıp, içlerini kaymak veya iyice çırpılmış kremşanti ile doldurun ve dolaba koyun
İsterseniz kek dilimlerinin üstüne koyarak veya kendi başına öylece servis yapın
Bu tatlı Türk sultanlarının kahvaltıda veya öğün aralarında yedikleri tatlıdır
Vejetaryan Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul