Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç - Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç Yapilisi - Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç - Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç Yapilisi - Tarifi



Malzemeler :
  • 1 litre süt
  • 2 çorba kpirinç
  • 1 su btoz şeker
  • 2 çorba k mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 elma
  • 3 çorba ktoz şeker
  • tarçın
  • su
Hazırlanışı : Pirinci üstünü geçecek kadar su ile pişirin Pilavdan biraz daha pişmiş, ama parçalanmamış olması gerekiyor
Elmaları soyduktan sonra minik küp doğrayın 1 çay b su ile bu elmaları pişirin Suyunu çekip yumuşayınca 3 çorba k toz şekeri ve taçını da ekleyip kısa bir süre daha pişirin
Diğer tarafta sütü ve 1 su b toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin Kaynayan süte pişmiş olan pirinci ekleyip 3-4 dk pişirin Nişastayı ve yumurta sarısını çırparak az su ile kıvamını açın Kaynayan tencereye azar azar dökerek kıvamını bağlayın
Pişen elmaları sütlaç kaplarının altına paylaştırın Ardından üzerine sütlaçı paylaştırın Fırın tepsisine dizip yarıya kadar tepsiyi su ile doldurup fırının üst katında üstten ısıtma ile kızarana kadar 250 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla