Konu
:
Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç - Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç Yapilisi - Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç - Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç Yapilisi - Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç - Elmalı Tarçınlı Fırın Sütlaç Yapilisi - Tarifi
Malzemeler :
1 litre süt
2 çorba k
pirinç
1 su b
toz şeker
2 çorba k
mısır nişastası
1 yumurta sarısı
2 elma
3 çorba k
toz şeker
tarçın
su
Hazırlanışı : Pirinci üstünü geçecek kadar su ile pişirin
Pilavdan biraz daha pişmiş, ama parçalanmamış olması gerekiyor
Elmaları soyduktan sonra minik küp doğrayın
1 çay b
su ile bu elmaları pişirin
Suyunu çekip yumuşayınca 3 çorba k
toz şekeri ve taçını da ekleyip kısa bir süre daha pişirin
Diğer tarafta sütü ve 1 su b
toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin
Kaynayan süte pişmiş olan pirinci ekleyip 3-4 dk
pişirin
Nişastayı ve yumurta sarısını çırparak az su ile kıvamını açın
Kaynayan tencereye azar azar dökerek kıvamını bağlayın
Pişen elmaları sütlaç kaplarının altına paylaştırın
Ardından üzerine sütlaçı paylaştırın
Fırın tepsisine dizip yarıya kadar tepsiyi su ile doldurup fırının üst katında üstten ısıtma ile kızarana kadar 250 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul