08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Vanilyalı Krema - Frambuazlı Vanilyalı Krema Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Frambuazlı Vanilyalı Krema - Frambuazlı Vanilyalı Krema Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri
Malzemeler:
4 kişilik
Vanilyalı krema:
Baton vanilya,
1 lt süt,
100 gr tozşeker,
200 gr taze peynir (Mascarpone),
3 yumurta sarısı,
100 gr frambuaz (taze ya da dondurulmuş),
garnitür için taze nane
Tarifi:
Krema için baton vanilyanın ortasını yarın ve sütün içine atın Sütü bir taşım kaynatın ve ılınmaya bırakın Baton vanilyayı sütten çıkartın, içini boşaltıp süte katın Kabuklarını çöpe atın Yumurta sarılarını şeker ile çırpın, ılık sütü azar azar yedirin
Kabı sıcak benmarinin içine oturtun, kremayı koyulaşana dek çırpın (yaklaşık 3 dakika) Kabı benmariden çıkarın Kremayı devamlı karıştırarak soğumaya bırakın (buz dolu bir tencerenin içine koyabilirsiniz)
Mascarpone peynirini çırpın ve kremaya karıştırın Peynirli kremayı 4 kaseye bölün, 2-3 saat buzdolabında soğutun
Taze frambuazları ayıklayın, dondurulmuş frambuazları çözülmeye bırakın Nane yapraklarını yıkayın
Servisten kısa bir süre önce kremayı nane yaprakları ve frambuaz ile dekore edin Yanında kurabiye ikram edin
alıntı
|
|
|