Yalnız Mesajı Göster

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



AYVA REÇELI

MALZEMELER

15 kg ayva
5 su bardağı su
15 kg toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI

Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritinAyvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla