Yalnız Mesajı Göster

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



ELMA MARMELATı

MALZEMELER

15 kg elma
250 gr toz şeker
1 adet çubuk tarçın


HAZIRLANIŞI

Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunElmalarıı yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla