Reçel Ve Marmelat Tarifleri
ELMA MARMELETı -I
MALZEMELER
1 kg olgun elma
1 adet limonun suyu
3 su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
Kabı ateşe oturtun ve elmaları iyice pişirinElmaları yıkayıp, ince ince dilimleyin Çekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yataklarını temizleyip bir kaba koyun Elmaların üzerlerini biraz aşacak miktarda su koyun Arada bir karıştırarak, elmalar ezilinceye dek pişirip, kabı ateşten alın ve elmaları ince delikli bir süzgeçten geçirerek ezme kıvamına getirin Ezmeyi, tekrar tencereye koyup, harlı ateşe oturtun, azar azar şekeri ialve edin Sürekli olarak karıştırın, karışım marmelat kıvamını bulduğunda limon suyunu tencereye boşaltın, tekrar kanştırıştırın, bir taşım kaynatıp ateşten alın Ateşten indirince kavanozlara doldurup, soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin
|