Yalnız Mesajı Göster

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



ERIK MARMELATı

MALZEMELER

1 kg şeker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirinPişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla