Yalnız Mesajı Göster

Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar



Firin Sutlac



Malzemeler


1 kgr süt

300 gr,Toz şeker

2 corba kasigi supye

ve ya pirinc unu

2,Kahve fincanı pirinç

Yarım çay kaşı ı tuz

yarim cay kasigi vanilya





Hazirlanisi


Pirinci bol suda yikayin ve pişirin ve süzün Ayrı bir kapta sütü kaynatıp, süzülmüş pirinçi şekeri vanilyayi tuzu ilave edinKaynadıktan sonra sübyeyi de ekleyip, ateşten alın Hazırladı ınız karışımı ısıya dayanıklı keselere boşaltınFırın tepsisinin içine biraz su doldurun ve tepsiye kaseleri yerleştirin300 Dereceli fırında 6 dakika pişirinFırın sütlaç piştikten sonra buzdolabında so utun ve servis yapınSübye yerine pirinç unu da kullanılabilir


Afiyet OLsun

Alıntı Yaparak Cevapla