Konu
:
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
Yalnız Mesajı Göster
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
08-13-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
Revani
Malzemeler
7 Adet yumurta
15 Çorba kaşı ı tozşeker
15 Çorba kaşı ı irmik
15 Çora kaşı ı süt
15 Çorba kaşı ı un
3 Paket kabartma tozu
Yarım rendelenmiş portakal kabu u
Şerbeti için
1 Litre su
1 Kilo tozşeker
1 Dilim limon
Yarım su barda ı dövülmüş fındık
Hazirlanisi
Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın
Yumurtalı karışıma irmi i ve sütü ilave edin
Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin
Kabartma tozunun hamurun her yerine da ılması için hamuru iyice karıştırın
Yarım portakal kabu unu rendeleyin ve hamurun içine katın
50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi ya layın
Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin
Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın
Şeker ve suyu kaynatın
Şurup kıvamına geldi inde 1 dilim limonu ekleyin
1-2 Dakika bu şekilde kaynatın
Sonra ılınması için bir kenarda bekletin
Ilık şerbeti, kare şeklinde kesti iniz tatlının üzerine dökün
Şerbeti çekene kadar bekletin
Üzerine dövülmüş fındı ı serperek servis yapın
Afiyet OLsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul