Yalnız Mesajı Göster

Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar



Revani



Malzemeler


7 Adet yumurta

15 Çorba kaşı ı tozşeker

15 Çorba kaşı ı irmik

15 Çora kaşı ı süt

15 Çorba kaşı ı un

3 Paket kabartma tozu

Yarım rendelenmiş portakal kabu u

Şerbeti için

1 Litre su

1 Kilo tozşeker

1 Dilim limon


Yarım su barda ı dövülmüş fındık




Hazirlanisi


Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpınYumurtalı karışıma irmi i ve sütü ilave edinÇırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyinKabartma tozunun hamurun her yerine da ılması için hamuru iyice karıştırınYarım portakal kabu unu rendeleyin ve hamurun içine katın50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi ya layınHamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirinBu arada tatlının şerbetini hazırlayınŞeker ve suyu kaynatınŞurup kıvamına geldi inde 1 dilim limonu ekleyin1-2 Dakika bu şekilde kaynatınSonra ılınması için bir kenarda bekletinIlık şerbeti, kare şeklinde kesti iniz tatlının üzerine dökün Şerbeti çekene kadar bekletinÜzerine dövülmüş fındı ı serperek servis yapın


Afiyet OLsun

Alıntı Yaparak Cevapla