08-13-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
Krem Karamel
Malzemeler
2 su barda ı süt
3 yumurta
2 yumurta sarısı
60 gr toz şeker
1 paket vanilya iste e ba lı
Karamel hazirlanisi
2/5 su barda ı) tozşeker 2/5 su barda ı su Karameli hazırlamak için bir kaba şekeri ve suyun 4 çorba kaşı ını koyun Bir taşım kaynattıktan sonra kahverengiye çalan altın sarısı bir karamela elde edinceye kadar pişirin Kalan yaklaşık 3 çorba kaşı ı suyu kaynatıp, kaynar halde azar azar karamele yedirerek ilave edin Tahta bir kaşık ya da spatulayla karıştırın Tencereyi ateşten alın Karamel daha sıcakken kalıpların dibine boşaltın
Karamel hazirlanisi
2/5 su barda ı) tozşeker 2/5 su barda ı su Karameli hazırlamak için bir kaba şekeri ve suyun 4 çorba kaşı ını koyun Bir taşım kaynattıktan sonra kahverengiye çalan altın sarısı bir karamela elde edinceye kadar pişirin Kalan yaklaşık 3 çorba kaşı ı suyu kaynatıp, kaynar halde azar azar karamele yedirerek ilave edin Tahta bir kaşık ya da spatulayla karıştırın Tencereyi ateşten alın Karamel daha sıcakken kalıpların dibine boşaltın
Hazirlanisi
Önce fırınınızı ısıtıp, 165 °C'ye getirin Karameli hazırlayıp, 5 krem karamel kalıbının dibine dökün Kremayı hazırlamak için sütü bir tencerede bir taşım kaynatın Tencereyi ocaktan alın Bir kenarda ılınmaya bırakın Bu arada bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını, şeker ve vanilya esansını telle çırpın Ilık sütü çırpmaya devam ederek bu karışıma yedirin Karışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün 8-10 cm yüksekli inde ve yarıya kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisine kalıpları dizin Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirin Krem karamel pişince tepsiyi fırından alın Kalıpları sudan çıkartıp, bir kenarda so umaya bırakın Krema so uyunca bir bıça ı kalıpların kenarlarında gezdirerek kremayı gevşetin ve alt üst ederek tabaklara çıkartın Krem karameli so uk olarak, dilerseniz taze meyvelerle süsleyip, servis yapın
Afiyet OLsun
|
|
|