Konu
:
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
Yalnız Mesajı Göster
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
08-13-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
Baklava
Malzemeler
Yarım kilo un
2 Adet yumurta
1 Çimdik tuz
2-3 damla limon suyu
Yarım su bardak su
Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık
Şerbeti için :
4 Su barda ı su
4 Su barda ı şeker
1 Adet limon suyu
Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat
Hazirlanisi
Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın İçine limon suyunu katıp ateşten indirip so umaya bırakın
Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin
Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin
Yumruk irili inde parçalara ayırın
Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapaca ınız tepsi büyüklü ünde açın
Tepsiyi ya layın
Ya ladı ınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin
Üzerine fıstık serpiştirin
Di er hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin
Baklavayı istedi iniz şekilde kesin
Son olarak üzerine kızgın ya gezdirin
Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin
Fırından çıkarınca fazla ya ını süzün
Üzerine so uk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Afiyet OLsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul