Yalnız Mesajı Göster

Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar

Eski 08-13-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar



Baklava


Malzemeler


Yarım kilo un

2 Adet yumurta

1 Çimdik tuz

2-3 damla limon suyu

Yarım su bardak su

Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık

Şerbeti için :

4 Su barda ı su

4 Su barda ı şeker

1 Adet limon suyu

Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat




Hazirlanisi


Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın İçine limon suyunu katıp ateşten indirip so umaya bırakınHamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin

Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirinYumruk irili inde parçalara ayırınBezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapaca ınız tepsi büyüklü ünde açın

Tepsiyi ya layınYa ladı ınız tepsiye ilk yufkayı döşeyinÜzerine fıstık serpiştirin

Di er hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin Baklavayı istedi iniz şekilde kesinSon olarak üzerine kızgın ya gezdirinFırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirinFırından çıkarınca fazla ya ını süzünÜzerine so uk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın



Afiyet OLsun

Alıntı Yaparak Cevapla