Konu
:
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
Yalnız Mesajı Göster
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
08-13-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar
PROFİTEROL
Malzeme:
Pataşu Hamuru İçin
Su 1000 g
Alba 500 g
Un 800 g
Yumurta 1250 g
Tuz 5 g
Dolgu İçin
Su 1000 g
Albamiks Pastacı Kreması 400 g
Sos İçin
Su 1000 g
Albamiks Pastacı Kreması 300 g
Bitter kuvertür 250 g
Şeker 150 g
Kakao 70
Yapılışı:
1- Pataşu hamuru için; Alba, su, tuz bir kabın içinde kaynatılır
Un ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılarak kavrulur
Hafif soğutulan hamura yumurtalar azar azar yedirilerek karıştırılıp, hamur tamamlanır
Ucunda büyük yuvarlak bir duy bulunan sıkma torbası ile küçük pataşular fırın tepsisine sıkılır
200°Cde yaklaşık 20-25 dakika pişirilir
2- Sos için su ve şeker bir kapta kaynatılır
Albamiks Pastacı Kreması ve kakao ilave edilerek pişirilir
Krema sıcak iken bitter kuvertür ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır
3- Tabaklardaki içleri Albamiks Pastacı Kreması ile doldurulmuş pataşuların üzerine hazırlanan sos dökülür
İstenildiği takdirde üstü Albamiks Toz Krem Şanti ile süslenir ve dekor için kiraz şekerlemesi yeşil fıstık veya rendelenmiş kuvertür kullanılır
Meyveli, çikolatalı, kahveli, karamelalı ve tahinli soslarla değişik çeşitleri yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul