Yalnız Mesajı Göster

Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar

Eski 08-13-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar



PROFİTEROL




Malzeme:


Pataşu Hamuru İçin

Su 1000 g

Alba 500 g

Un 800 g

Yumurta 1250 g

Tuz 5 g

Dolgu İçin

Su 1000 g

Albamiks Pastacı Kreması 400 g

Sos İçin

Su 1000 g

Albamiks Pastacı Kreması 300 g

Bitter kuvertür 250 g

Şeker 150 g

Kakao 70


Yapılışı:


1- Pataşu hamuru için; Alba, su, tuz bir kabın içinde kaynatılır Un ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılarak kavrulur Hafif soğutulan hamura yumurtalar azar azar yedirilerek karıştırılıp, hamur tamamlanır Ucunda büyük yuvarlak bir duy bulunan sıkma torbası ile küçük pataşular fırın tepsisine sıkılır 200°Cde yaklaşık 20-25 dakika pişirilir


2- Sos için su ve şeker bir kapta kaynatılır Albamiks Pastacı Kreması ve kakao ilave edilerek pişirilir Krema sıcak iken bitter kuvertür ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır


3- Tabaklardaki içleri Albamiks Pastacı Kreması ile doldurulmuş pataşuların üzerine hazırlanan sos dökülür İstenildiği takdirde üstü Albamiks Toz Krem Şanti ile süslenir ve dekor için kiraz şekerlemesi yeşil fıstık veya rendelenmiş kuvertür kullanılır Meyveli, çikolatalı, kahveli, karamelalı ve tahinli soslarla değişik çeşitleri yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla