Yalnız Mesajı Göster

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası - Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası - Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi



Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası - Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi



Un
1 Çay B Süt
Yarım Çay B Sıvıyağ
1 Yumurta
2 Çorba K Sirke
1 Fiske Tuz

Açmak İçin:
Nişasta

Üzeri İçin:
Antep Fıstığı
100 Gr Tereyağı
Yarım Çay B Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
3 Su B Toz Şeker
25 Su B Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı
Bir kabın içinde un süt yağ yumurta sirke ve tuz karıştırılır iyice yoğrulur hamur 8 beze halinde bölünür Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır

Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır Ardından ikiye bölünür (Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur

Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir

Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir

Alıntı Yaparak Cevapla