Konu
:
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi/Üzümlü Fırın Sütlaç Yapılışı / Tarifi Nedir
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi/Üzümlü Fırın Sütlaç Yapılışı / Tarifi Nedir
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Fırın Sütlaç Tarifi/Üzümlü Fırın Sütlaç Yapılışı / Tarifi Nedir
Arzu edilirse miktar arttırılabilir
Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz
Yumurtaları süt ılık olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin
Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın
[/list]
Içindekiler
1/2 kg süt
1/2 bardak şeker
1 kahve fincanı pirinç
3/4 bardak çekirdeksiz kuru üzüm
1 çimdik tuz
Tarçın ya da antep fıstığı
Hazırlanışı
Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın
Şekerle sütü birlikte kaynatın
Üzümleri ve pişmiş pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın
Karışımı ateşe dayanıklı kaselere bölüştürün
Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin
Üzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul