Yalnız Mesajı Göster

Pekmez Soslu Su Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmez Soslu Su Muhallebisi Tarifi Yapılışı



muhalebi tarifleri - pekmezli muhallebi nasıl yapılır



Malzemeler-


750 ml süt

250 ml su

2 yemek kaşığı toz şeker

3/4 su bardağı nişasta

1 yemek kaşığı un

1 tutam tuz


Üzerine-


Pekmez - pudra şekeri


Yapılışı-


Orta boy bir kaseye nişasta ile un konur içine yavaş yavaş su ilave edilerek karıştırılır ve pürüzsüz hale gelmesi sağlanır

Tencerede süt-şeker ve tuzla birlikte kaynatılır,devamlı karıştırılarak içine nişastalı karışım sicim gibi akıtılır

Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve suyla çalkalanmış dikdörtgen pyrexe 1- 1 1/2 parmak kalınlığında dökülür

Üst kısmı ıslatılmış spatula ile düzeltilir ve soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletilir

Servis yaparken ıslatılmış bıçakla kare kesilerek üzerine önce pudra şekeri serpilir ardından pekmez gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla